Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog

 

A szakítást megelőző jelek

Tapasztalat, hogy sokakat váratlanul ér mikor szakít velük a párjuk. Úgy érzik, hogy egyik nap még minden rendben – minden a megszokott kerékvágásban – aztán hírtelen a másik fél bejelenti, hogy vége.

Vajon léteznek-e intő jelek arra vonatkozólag, hogy párunk el akar hagyni, szakítani szeretne? Lehet-e még időben tenni valamit? Megelőzhető a szakítás?

Az alábbiakban felsorolok néhány intő jelet. DE NAGYON FONTOS, hogy ezek önállóan jelentkezve még nem feltétlenül jelentik a legrosszabbat. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor ezek közül több jel együttes fellépése esetén mondhatod azt, hogy tenned kell valamit, hogy megelőzd a bajt. A felesleges „parázás” nem biztos, hogy célravezető.

A legalapvetőbb jel a kettőtök közötti kommunikáció jelentős csökkenése. Ez olyan formában nyilvánulhat meg, mint például:

 1. Kevesebb közös téma. A párod egyre kevésbé indít beszélgetést veled. Olyan mintha kifogytatok volna a témából. Inkább Te vagy a kezdeményező. Ha ketten vagytok, akkor is inkább TV-t néz, dolgozik/játszik a számítógépén, barátaival/barátnőivel chat-el, elfoglalja magát.
 2. Megválaszolatlan kommunikáció. Egyre többször „elfelejt” válaszolni e-mail-jeidre, SMS-eidre, chat üzeneteidre. Ha küldesz neki egy „Csók” SMS-t, nem válaszol rá, sőt nem is emlékezik rá, hogy megkapta volna.
 3. Veszekedés hiánya. Bár elsőre jónak hangzik, mondhatni örülhetnél ennek. Azonban itt teljesen más húzódik meg a háttérben. Valójában azt jelenti, hogy már annyira sem érdeklődik, hogy vitatkozzon veled, inkább rád hagyja a dolgokat. Már nem akarja megoldani a problémát. Különbség van aközött, hogy nem tudunk megoldani egy problémát, vagy nem is akarjuk megoldani. Kerüli a veled való konfliktust.
 4. Szex hiánya. Ha csökken a szexuális aktivitás, érdeklődés egymás iránt, akkor többnyire, mélyebb lelki eredetű problémák húzódnak meg. Az ilyen helyzetek kezelésének elmulasztása kiégéshez vezethet. Tudom nehéz erről a témáról beszélni, de sajnos muszáj. Megjegyzem, egy hosszú távú kapcsolatban gyakori a hullámzó aktivitás, azaz vannak időszakok, amikor „állandóan” kívánjátok egymást és vannak időszakok, amikor „egy kis pihenésre” van szükségetek. Ez utóbbi nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma lenne a háttérben.

Szakítást megelőző egyik jel a szex hiánya.

Az idő hiánya. Egyre többször lemondja a közös programot, egyre kevésbé ér rá, hogy együtt legyetek. Ilyenkor többnyire a munkára, vagy már korábban megbeszélt találkozókat/programokat hoz fel indoklásként.

Irántad érzett tisztelet hiánya. Régen még egyenrangú partnernek tekintett, mostanában pedig nem ad a véleményedre – gyakran meg sem hallgatja – egyáltalán nem von be a döntéshozatalba – még akár kettőtöket érintő döntésekbe sem – társaságban egyre többször magadra hagy, nem figyel rád, mintha már nem is lennétek együtt.

Már nem nevez mások előtt a párjának. Megfigyelhető, hogy ha nem komolyak veled kapcsolatosan a párod szándékai, akkor társaságban nem úgy mutat be, hogy „a párom”, „barátom/barátnőm”, „feleségem/férjem”, „szerelmem” stb. hanem csak a nevedet mondja. Picit jelezve a környezetnek, hogy Ő itt van velem, de valójában szabad vagyok és nem vagyunk összekötve, figyelem én már kapható vagyok bármire. Nem beszél arról, hogy Ti együtt vagytok. Ez már a megcsalás „előszobája”.

Megcsalás. A legdurvább jel. Azt gondolom, hogy erről különösebben nem kell beszélni.

FIGYELEM: Egy jel még nem jel. Akkor beszélhetünk jelről, ha a fenti listából (kivétel az utolsó) legalább 3 jel jelen van kapcsolatotokban. És még ilyen esetben is fontos, hogy ne ess pánikba, hanem próbáld kezelni a helyzetet.

Ha tényleg úgy látod, hogy baj van készülőben, akkor az első lépés mindig a kommunikáció minőségi javítása. Kommunikáció, amely feloldja a köztetek lévő gátakat. Szóval keress egy nyugodt alkalmat, amikor egy csendes semleges, de ugyanakkor mindkettőtök számára kellemes helyen (pl: kávézóban) le tudtok ülni (mindketten ráértek). Először beszélgessetek semleges, Őt is érdeklő kellemes témákról általánosságban (divat, sport, mozifilm, közös élmények, nyaralás stb.). Ezt nem szabad elsietni, fontos, hogy komfortosan, jól érezze magát. Amikor úgy érzed, akkor kérdezd meg, hogy hogy érzi magát kettőtök kapcsolatában, mire lenne szüksége, hiányzik-e neki valami, szükségét látja-e valamin változtatni stb. És várd meg míg válaszol, ne siettesd, ne vágj a szavába, hanem nyugodtan ülj és várj amíg elmondja a baját, problémáját. Tiszteld és fogadd el véleményét. Ne vitatkozz vele. Sokkal inkább kérdezz rá, hogy Ő miben látja a megoldást. És semmiképp se add a szájába a szavakat. Ne próbáld meg kitalálni, mit gondol, ne állíts semmit, mint például hogy "szerinted is..." vagy "látom, hogy azt gondolod...". Inkább figyelj most csak arra, amit Ő akar mondani Neked, feltétel nélkül.

Ha nyugodt vagy és érdeklődő, akkor valószínűleg el fogja mondani, hogy mi bántja és tudni fogod, hogy mit tegyél. Persze tudom, hogy ez egy veszélyes játék, hiszen lehet pont ilyenkor fogja azt mondani, hogy szakítani szeretne veled. Bár nem lesz jó érzés, de legalább megtudod az igazságot.

 

9+1 romantikus tipp a mindennapokra

Romantikusnak lenni körülményes és fárasztó? Ezért nem csináljuk? Vagy valóban nincsen rá időnk, energiánk?

Sokszor hallom nőktől és férfiaktól egyaránt, hogy az én párommal nem lehet romantikázni. Őt nem lehet rávenni ilyesmire. Pont ezek az emberek azok, akik szintén arról panaszkodnak, hogy ők soha nem mennek sehová, mindig csak otthon ülnek.

A Rossz hírem az, ha nem teszünk érte, akkor nem is lesznek romantikus hétköznapjaink!

Íme néhány romantikus tipp, ami férfiak és nők számára is hasznos lehet, hogy feldobjuk a szürke hétköznapokat. A tippek többsége könnyen és olcsón megvalósítható.

1. tipp:

Munka után vidd el a párod egy könyvesboltba, ahol lehet kávézni, forró csokit inni (pl nagyobb Libri, Alexandra boltokban már van lehetőséged erre). Válogassatok ki néhány képes könyvet, utazási könyvet és kávézás közben lapozgassátok át őket. Azt is megbeszélhetitek közben, hogy hova szeretnétek majd utazni, milyen tájakra és egzotikus kultúrákra vagytok kíváncsiak.

2. tipp:

Mikor az egyik este otthon vagytok és pihentek, vegyél elő két papírt (írólap nagyságút legalább), továbbá  zsírkrétát, színes ceruzát és játsszátok azt, hogy le kell rajzolnotok egymást. Csak akkor mutassátok meg egymásnak, ha teljesen készen vagytok a rajzzal. 

Romantikus tipp a mindenapokra: rajzoljatok együtt!

Később ezeket a rajzokat keretezd be és egy névnap, szülinap alkalmával add át. Ha meg tudod oldani érdemes beszkennelni is őket és egy kellemes meglepetésként  rakd ki a számítógépe képernyőjére, mint háttér kép.

3 tipp:

Írj egy romantikus levelet a párodnak (kézzel, szép levélpapírra), és reggel tedd ki az asztalra, hogy mikor hazaér, megtalálja. 
A levélnek nem kell hosszúnak lennie, egyszerűen és röviden írd például ezt: 
 
"Kedves …
 
Köszönöm, hogy vagy!
Minden veled töltött perc öröm és boldogság.
Köszönöm, hogy szerethetlek…
 
Csók
aláírás"
 

4. tipp:

Zuhanyzás után, a párás tükörre vagy a zuhany kabin ajtajára rajzolj egy szívecskét. Ha párod utánad megy zuhanyozni, akkor  úgy fog bepárásodni, hogy a szívecskét látja.

5. tipp:

Oszd meg vele az ételedet. 
Mikor elmentek valahová közösen enni (déli ebéd, cukrászda, reggeli stb.) szeretetteljesen etesd meg a villáddal és mond közben azt például, hogy "Ezt meg kell kóstolnod".
 
Ételt megosztani a pároddal az egyik legjobb módja, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

6. tipp:

Szerezd meg a kedvenc filmjét (vagy kedvenc filmszínészének, rendezőjének filmjét stb.) DVD-n. Készíts popcorn-t, üdítőt és egy nagy meleg plédet, ami alá ketten is befértek.

Romantikus tipp a mindenapokra: közös esti mozizás.

7. tipp:

Télen, ha elmentek egy kicsit sétálni a hóban,  keressetek egy parkot, ahol még nincs letaposva a hó. Kérd meg a párod, hogy várjon egy kicsit türelemmel, míg Te a hóba egy hatalmas nagy szív (kb. 4 méterszer 4 méteres) körvonalát bele nem taposol.

Amikor elkészültél vele, kérd meg, hogy álljatok közepébe és csókold meg. Hasonlót tudsz csinálni nyáron vízparton a homokban is.

8. tipp:

Nyilvános bók. Ha egy társaságban vagytok és a szövegkörnyezet megengedi illetve odaillik, akkor nyilvánosan dicsérd meg vagy bókolj neki, mint például "Cica csinálja a legjobb rántottát, arany keze van!". Miközben ezt mondod, szeretetteljesen szorítsd meg a kezét.

9. tipp:

Kérdezd meg szüleit, hogy mi volt kiskorában a kedvenc könyve. Menj el az antikváriumba és szerezz be egy régi darabot. Minél ütöttebb, kopottabb, annál jobb. Lepd meg vele egy fárasztó hétköznap után!
 

+1 tipp:

Ez a romantikus tipp akkor a legjobb élmény, ha ki tudtok venni egy nap szabadságot a munkából (suliból), de hétvégére is ütemezhetitek. Kezdjétek egy romantikus közös "bőséges" reggelivel  (tojás/narancs juice/pirítós/lekvár/müzli/kávé stb.).

Ezután menjetek el közösen sétálni egy szabadidőparkba, majd menjetek el shoppingolni (vegyetek valami apró csecsebecsét, vagy ha úgy adódik, valami apró ruhát a párodnak, hogy legyen emléke a napról).

Délután üljetek be egy kávézóba, majd este töltsetek elegy közös romantikus vacsorát egy kedves kis étteremben.

 

 

Romantikus tippek férfiaknak

Minden nő szereti a romantikát, de valljuk be őszintén, hogy egy férfinak sokszor nehéz  ráhangolódni. Lehet, hogy a szándék megvan, de mit is csináljak? Mivel lepjem meg páromat?

Íme néhány romantikus tipp férfi társaim számára, amivel nem fognak kudarcot vallani.

1. tipp:

Vegyél egy szép díszes közepes méretű dobozkát. Írd rá a párod nevét. Mond azt a párodnak, hogy az egy varázsdoboz és időnként ajándékot lehet benne találni. Kérd meg, hogy a szobájában vagy lakásában helyezzétek el egy fix helyen (mikor ez történik még mondhatsz egy-két varázsszót is mintegy aktiválva a varázsdobozt).

Ezután időnként pár hetente a párod tudta nélkül helyezz el benne apró kis ajándékokat: pl. színházjegy, koncertjegy, selyemsál, apró bizsu, ékszer, egy illatos díszes cetli azzal a felirattal, hogy "Szeretlek", egy fénykép rólad, egy kis csokoládé stb. A lényeg, hogy váratlanul és tudta nélkül helyezz el benne ajándékot neki.

2. tipp:

Ez egy hétvégi tipp, mert kicsi szervezést és időt igényelReggelizzetek az ágyban: 

 1. Szív alakú tükörtojás. A legtöbb konyhai felszerelés boltban lehet kapni szív alakú tükörtojásfőzőt.
 2. Francia pirítós 
 3. Zabpehely 
 4. Gyümölcslé
 5. Virág

Romantikus tipp: reggeli az ágyban

3 tipp:

"Vásárolj a közeli szépségüzletben vagy szépség "klinikán" egy ajándékutalványt és ajándékozd egy kísérőkártyával együtt a párodnak ezzel a felirattal:

"Egy különleges kényeztető kezelés egy különleges személynek:)."

Ezt az ajándékot berakhatod a fehérneműi közé vagy párnájára, hogy ő találja meg."

4. tipp:

Kérd meg a párod, hogy csütörtök este pakoljon össze valami kényelmes ruhát és cipőt, mert hétvégén elmentek több napra kirándulni. Semmiképpen se mond meg neki, hogy hová szeretnéd elvinni. Pénteken munka után menj el érte kocsival és azonnal induljatok el kirándulni. Te persze már előre foglalj le egy szép helyen panzióban vagy kis hotelben szobát hétvégére.

Romantikus tipp: meglepetés utazás

5. tipp:

Vásárolj egy doboz bonbont, óvatosan bontsd ki, és csempéssz bele egy üdvözlőkártyát, majd óvatosan ragaszd vissza, mintha fel sem lett volna bontva. Az üdvözlőkártyára természetesen írj valami romantikusat pl: "A világ legszebb szemű és legszeretnivalóbb teremtésének, az én csacsogó kicsi Katimnak." és persze az aláírásod.

6. tipp:

Mikor a partnered tanul, olvas az asztalnál vagy a székben, óvatosan állj mögé és masszírozd meg a vállát, fejét (persze ha a frizurája engedi). Ha lehet, akkor ne fél perc legyen, hanem 5-10 perc legalább. Ha végeztél, akkor lágyan csókold meg a nyakát.

7. tipp:

Töltsd meg a kocsid csomagtartóját lufikkal (héliummal töltöttek). Menjetek el egy romantikus helyre kirándulni. Az ideális hely egy magaslati pont, ahonnan kiváló kilátás van a tájra. Mikor megérkeztek tégy úgy, mintha már Te indulnál is a sétára, és gondoskodj arról,hogy ő közelebb legyen a kocsi csomagtartójához. Dobd neki oda a kulcsot és kérd meg, hogy a kocsi csomagtartójából vegye ki a kabátodat.

Az is jó, ha távirányítású a kocsi csomagtartója a lényeg, hogy Ő ott legyen, közvetlen mellette mikor kinyitásra kerül a csomagtartó és kiszáll belőle a sok szív, gömb és egyéb romantikus formájú lufi.

+1 tipp:

Az előző példát kiegészítheted azzal, hogy minden lufira rákötsz egy szíves képeslapot megcímezve neki és felbélyegezve illetve ráírva ez a szöveg   "Ez X és Y szerelmes képeslapja. Ha megtalálod ezt kérlek, dobd be egy postaládába, hogy szerelmük örökké tartson. Köszönöm."

Így mikor a lufi kidurran és leesik és valaki megtalálja a képeslapot bedobja a postaládába és a képeslap visszajut a párodhoz.

 

 

Miért kérjünk bocsánatot egy nőtől?

Kérj bocsánatot tőle, mond hogy nagyon „sajnálod” és meglátod csodákat fogsz tapasztalni, helyreáll a hite, bizalma és szeretete veled szemben. Ugyanakkor egy nyamvadt bocsánatkérés (vagy a bocsánatkérés hiánya) elmélyíti a haragot és rontja helyzeted. Ha rossz fát tettél a tűzre, és megfájdítottad a szívét akkor minél hamarabb, amint lehet kérj bocsánatot és állítsd helyre a békét!

Volt egyszer egy barátom, aki azt mondta: „soha ne mondjuk egy nőnek, hogy sajnáljuk, mondjuk inkább azt, hogy nem ezt kellet volna tennem, vagy ígérem máskor nem így csinálom stb., mert ez az egész olyan megalázó”. Nos azt kell mondanom, hogy a kedves barátom nagyon nagyot tévedett.

Talán ismerős ez a mondat: „Sajnálom, hogy Te így érzed.” Más szóval nem igazán sajnálom, amit tettem. Tettem valamit, amire nem az volt a reakciója a nőnek, mint amire számítottam, és most ez kényelmetlen számomra, de jó lenne már túllépni rajta. Ez a fajta bocsánatkérés hamis és sértő.

Visszahódítási tipp - Miért kérjünk bocsánatot egy nőtől

Egyszer egy másik ismerősöm megfeledkezett valamiről, ami nagyon fontos volt a barátnője számára. Az ő bocsánatkérése valahogy így hangzott: „Sajnálom, de rengeted dolgom volt.” Más szóval nem volt igazán bocsánatkérés, pusztán csak védi magát, felhoz valami ürügyet és eltolja a felelősséget magáról. Felejtsd el a „Sajnálom, de …” kezdetű mondatokat. Ez pontosan egyenlő azzal, hogy „Nem érdekelt, mert …”
Szóval, hogyan is kell valójában bocsánatot kérni?

1.    Először is tedd félre az egodat (nem kell mindig fölényesnek lenni).

2.    Ismerd el, hogy hibáztál és „hülye” voltál.
„Tudom, hogy fájt, hogy késve érkeztem meg a színházba, mikor a jegyet már hónapokkal ezelőtt nagy nehezen megszerezted. Teljesen elrontottam az estéd.”

3.    Utána, mond el, hogy mi miért és hogyan történt, de ne azzal a céllal, hogy kimagyarázd miért nem vagy felelős a történtekért. Mond el őszintén, hogy mi rontottál el TE!
„Bent voltam a cégnél túlóráztam, és szétszórt volt a figyelmem, nem jutott eszembe, nagyon nem érzékeltem az idő múlását. Összességében figyelmetlen voltam.”

4.    Mond el, hogy érzed magad, hogy ezt tetted vele és mutass megbánást.
„Nagyon rosszul érzem magam, hogy ilyen fájdalmat okoztam Neked. El sem tudom hinni, hogy ezt tettem veled. NAGYON SAJNÁLOM.”

5.    Ajánlj fel valamit jóvátétel gyanánt (természetesen ha az adott helyzetbe ezt beleillik).
„A jövőben sokkal jobban oda fogok figyelni a kettőnk közös programjaira. Ezt pedig szeretném jóvátenni. Veszek rá jegyet kettőnknek, valamint utána elviszlek vacsorázni. Szeretném, ha látnád, hogy bánt és szeretném jóvátenni ezt a dolgot.”

Nem kell mondanom, hogy minden bocsánatkérést személyesen intézz és ne telefonon vagy üzenetben. Amikor bocsánatot kérsz, akkor nézz a szemébe. Ha esetleg meg is öleled, akkor az egyenesen csodákat tud tenni. Természetesen ez, amit most itt leírok, nem színházasdi. Ennek tényleg őszintének kell lenni és legfőképpen Neked is úgy kell gondolnod, hogy ez a helyes, máskülönben a nő megérzi a hazugságot és akkor sokkal rosszabb lesz a helyzeted mint előtte.

Visszahódítási tippek - Miért kérjünk bocsánatot egy nőtől?

Végül íme pár dolog, amit ilyen szituációban soha ne mondjunk egy nőnek, ha szeretnénk a szeretet és békét fenntartani:

1.    „Nyugi”, „Nyugodj meg.”, „Relaxálj”
Ha egy nő ideges valamiért és azt mondjuk neki, hogy nyugi, akkor az valójában olaj a tűzre. Ez valójában azt jelenti, hogy nem tudjuk, vagy nem akarjuk felismerni, elismerni az Ő érzéseit, és azt akarjuk, hogy fogja be a száját. Soha ne mond ezt még akkor sem, ha úgy érzed túlreagálja a dolgot. Ha valóban úgy érzed, hogy túlreagálja, túlzottan ideges inkább mond ezt „Hú ez valóban komoly probléma. Nézzük meg mi van a dolog hátterében!”. Ez a figyelem és érdeklődés a problémája iránt le fogja csitítani dühét.

2.    „Mi ez a felesleges pánik?”
Ez hasonló ahhoz, hogy „Nyugodj meg.” Teljesen mindegy hogy miért ideges, soha nem mond ezt. Légy figyelmes.

3.    „Tényleg most van az ideje erről beszélni?”
Ha szeretnéd, hogy a nő felrobbanjon a dühtől, akkor elég csak ez mondani. Akár igazad van, akár nem, a lényeg, hogy Ő ezt úgy fogja fel, hogy Téged egyáltalán nem érdekel az Ő problémája.

4.    „Gyere inkább szeretkezzünk.”
Az utolsó dolog, amit egy ideges nő szeretne, az a szex a barátjával. A vita, harag UTÁNI szex az más. Ha a probléma nincs kibeszélve, megbeszélve, megoldva és még mindig az asztal közepén van, akkor szó sem lehet szexről. A helyes sorrend

1)    Meghallgatni a problémát
2)    Közösen kibeszélni, megbeszélni és megoldást találni a problémára
3)    Szex

Ne feledd: elismerni hogy hibáztál, majd mindezért bocsánatot kérni a nőtől, akit szeretsz egyáltalán nem a gyengeség jele, hanem pont ennek ellenkezője. Sok „büszke” férfi képtelen erre és ezért kapcsolatuk szertetett nőjükkel gyakran megromlik, nem képesek kapcsolatukban egyenlő társként kezelni a nőt és ezért lekezelőek vele. 

Szereted a hangját, ahogy átölel Téged, ahogy főz Neked, ahogy mosolyog Rád? Ezt nagyon-nagyon könnyen elveszítheted, ha nem tanulsz meg bocsánatot kérni tőle. Még ha emiatt szakítottatok és utána újra összejöttök is ez az újrakezdés másnapján ismét problémát fog jelenteni a kapcsolatotokban.

Helyesen kommunikálni a leghatékonyabb módja annak, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkban a harmóniát és az egyensúlyt.

 

 

Ellaposodott a kapcsolatod? Előzd meg a szakítást!

A párkapcsolati problémák közül a legnehezebb észrevenni az ellaposodott kapcsolatot, pedig az esetek nagy többségében szakításhoz vezet.

A legkomolyabb problémánk a férfiakkal – legyen szó barátról vagy férjről –, hogy nincsenek „csak úgy”-ok. Születésnapkor, névnapkor, Valentin napkor megveszik a virágot, szokásos parfümöt, krémet stb. Évfordulókon lefoglalják az asztalt az étteremben. Karácsonykor az utolsó pillanatban rohannak el ajándékot vásárolni. Idejét sem tudni, hogy mikor kaptunk virágot, ékszert, hogy nem volt semmi különleges apropó, hanem csak úgy.

Ellaposodott a kapcsolatod? Előzd meg a szakítást!

Valójában a férfiak tisztában vannak azzal, hogy többet kellene adniuk. Időnként talán jót tesz egy kis „fenéken billentés”, hogy észhez térjenek, de ugyanúgy, ahogy nekünk is fontos a megerősítés, ugyanúgy nekik is fontos. A férfiak – bár minden kincsért sem ismernék be – titokban rendkívül bizonytalanok. Egy felmérés szerint a férfiak kevesebb, mint 20%-a kap rendszeres megerősítést a párjától. Hogy mik lehetnek ezek?

Bókok (ha jól áll rajta az öltöny, ha szép izmos a teste, ha megfésülködött, dögös, jól táncol stb.)
Csábítás (időnként lehet szexi fehérneműben egy kis magántánc vagy csak egy kis tánc a rádióban szóló zenére, gyertyafényes fürdőt rendezni, odabújni és dörgölőzni hozzá stb.)
Férfiasságuk elismerése (minden férfi szereti hallani, hogy erős, okos, megfontolt, szexi, jó az ágyban, jó szerető és, hogy látjuk, mennyire szeret bennünket)
Megerősítés (minden férfi szereti tudni, ha jó dolgot csinál, szóval ha valami jól sül el, akkor jöhet egy puszi az arcra vagy a szájra, egy mosoly és egy köszönet)

Mit tehetsz nőként, hogy megelőzd a szakítást?

A férfiak szeretik azt gondolni, hogy nélkülük nem mennek egyről a kettőre a dolgok. Szinte minden helyzetben bizonyítani akarják a hozzáértésüket. Egy férfinak nagyon fontos, hogy mindezt a nő láthatóan értékelje, és ezzel újra és újra megerősítsék önbizalmát. A férfiak több mint 80%-a nyíltan is bevallja, hogy fontosnak tartja, hogy egy férfi is kapjon bókokat, dicséretet.

A férfiak szeretik azt a látszatot kelteni, hogy nem törődnek a külsejükkel – elfogadják, ahogy kinéznek és teljesen megbékéltek vele – de az az igazság, hogy nekik is megvannak a testkép problémáik. Létezik egy íratlan férfiszabály „Soha ne ismerd be, hogy aggódsz a külsőd miatt!”. Ezért a férfiak soha nem tesznek fel olyan kérdést, hogy jól áll-e a fenekük a farmerben, nem túl hosszú-e a hajuk hátul vagy nem túl nagy-e a pocakjuk stb.. A férfiak attól tartanak, hogy túlságosan hiúnak, gyengének, nőiesnek tartanák őket, ha nincs meg bennük a magabiztosság, amit egy férfitól elvárunk. Azonban bár nem beszélnek a testükről, nem bánnák, ha a nők beszélnének róla. Tehát ha van rá alkalom, igenis dicsérd meg:

Nahát! Hogy Te mennyit fogytál.
Szeretem az izmos karod.
Ebben az öltönyben mindig nagyon dögösen nézel ki.
Irigy vagyok az izmos, formás lábadra.

Egy nem régi felmérés szerint a párok jelentős része naponta harminc percet beszélget egymással. Ebben benne van az aznapi élmények megbeszélése, a „mit együnk”, „mi van a TV-ben”, „mit kell befizetni”, „vidd le a szemetet” stb. típusú információcsere is. Ilyen rövid idő alatt nem lehet olyan oda-vissza működő kommunikációt felépíteni, ami előreviszi a kapcsolatot. A napi harminc perc arra sem elég, hogy a másik viseletét vagy a főztjét megdicsérjük, hogy megerősítő, pozitív üzeneteket küldjünk a másiknak?
De igen elég, csak akarni kell!!!

 

 

Tényleg a haverok miatt szakít a férfi?

Gyakori szakítási ok a férfi részéről, hogy a nő túlságosan elzárja barátaitól, nem hagy teret számára, úgy érzi a barátnője megfojtja.

Tudni kell, hogy a férfiak általában igénylik az egyedüllétet és a baráti összejöveteleket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem boldog a kapcsolatában, pusztán csak azt, hogy időnként néhány órát (vagy napot) „férfias dolgokkal” szeretne eltölteni.

A férfinak egy kis szabadidőre van szüksége, hogy kitörjön a megszokott hétköznapokból, amikor korlátlan szabadságot kap, hogy játsszon, igyon, nevessen. Ezek a szabad idők lehetőséget adnak neki arra, hogy újra átélje azokat az időket, amikor még egyedül volt, felelőtlen volt, szabad volt, ami nem azt jelenti, hogy a korábbi élete jobb volt, csak azt, hogy időnként kell egy kis lazítás.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 1

Gyakran tapasztaltam, hogy egyes nők a férfi-bulikat nem gőzkieresztésnek tekintik. Azt látják, hogy barátjuk szabadabban, lazábban viselkedik, és ettől idegesek, feszültek lesznek. Azt gondolják, hogy a férfi annyira jól érzi magát, hogy vissza se akar térni hozzájuk. Pedig ez nem így van. A legbiztosabb módja, hogy egy férfit elüldözzünk egy kapcsolatból, ha bezárjuk. Egy férfit úgy lehet megtartani, ha teret adunk neki. Miért ne menjen el időnként focizni, billiárdozni, sörözni, pókerezni? Egy ilyen helyen a férfiak megbeszélik a világ dolgait: politika, sport, munkahely stb.
A legtöbb férfi számára a középiskolai kollégium, az egyetem, a főiskola olyan volt, mint egy oázis az unalom tengerén. Akkoriban kezdett el sörözni, bulizni, ismerkedni nőkkel, délben felkelni stb. A férfiak pedig szeretik időnként újra élni ezt a korszakot, még akkor is, ha már 40 évesek.

Egy férfinak többet jelent a barátaival eltöltött idő, mint egy egyszerű beszélgetés a sportról és az élet dolgairól vagy az arra járó csinos nők megbámulása. A kanbulik kiszakítják a férfit egy kis időre a kapcsolatukból és ugyanakkor jobbá teszik azt.

Végül egy utolsó szabály: ha véletlenül úgy alakul, hogy a barátod kanbulijának a közepére csöppensz, mint egyedüli nő, akkor inkább mond a következőt: „Drágám, az az érzésem, hogy ez most nem az én bulim. Anno még mielőtt megismertük egymást egy ilyen helyzetet bizony kihasználtam és kiélveztem volna az utolsó cseppig, de most úgy gondolom, hogy inkább magatokra hagylak benneteket. Koccintsatok még egyet helyettem is, aztán otthon találkozunk. Puszi:)”

Egy ilyen lelépő után minden barátja irigy lesz rá és garantálom, hogy az este folyamán Ő sem fog másra gondolni, mint Rád. Hálás lesz Neked ezért a lelépőért.

Ha úgy érzed, hogy párod túl önálló, és túl sok olyan programja van, amire nélküled megy el, akkor hiába hisztizel vagy veszekszel, hogy miért kell már megint elmenni a haverokkal sörözni, ahelyett, hogy együtt megvacsoráznátok, és megnéznétek egy filmet összebújva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen érzelmi kitörésekkel egy férfi nem tud mit kezdeni, és nem fogod elérni a célod.

Természetesen elmondhatod neki őszintén, és sértettségtől mentes, nyugodt hangon, hogy mennyire örültél volna, ha itthon maradna veled, csak hogy egyértelműen tudtára add, mire vágysz. A célozgatásokkal, körülményes utalásokkal nem sokra mész. Sokszor gondolhatod, hogy azért neki már tudnia kellene, hogy ha háromszor a héten nélküled tölti az estét, az már sok, vagy hogy épp problémád van a munkahelyeden, és ilyenkor igazán nagy bunkóság magadra hagyni, de jó ha tudod, hogy a legtöbb férfi nem tudja, és nem is érzi ezt (természetesen tisztelet a kivételnek). A férfiak nem gondolatolvasók, ezért a célozgatás semmit sem ér.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 2

Fontos, hogy egyértelműen, minden érzelmi kitöréstől mentesen elmondd neki, mit szeretnél. Ha túl sokat jár el, akkor érdemes megmutatnod számára, hogy Te egy érdekes és izgalmas nő vagy, aki nagyon jól érzi magát akkor is, amikor Ő nincs veled - akkor is, ha egyedül vagy, illetve akkor is, ha barátnőiddel találkozol. Természetesen ilyenkor a férfiak előszeretettel flörtölnek a lányokkal, és Te nyugodtan finoman tudtára adhatod párodnak, hogy amikor Ő nincs veled, akkor Titeket a barátnőiddel körülzsongnak a férfiak.

Nyugodtan játssz a féltékenységére, amire viszont mindenképp figyelj eközben, hogy úgy add elő mindezt, mintha Te nem kezdeményeznél, és még véletlenül se dicsérd a többi pasit, tégy úgy mintha ártatlanul keveredtél volna ilyen helyzetbe. Hagyd, hogy egy picit féltékeny legyen. Ugyanakkor fontos, hogy ne azt érezze Te meg akarod Őt csalni, inkább érezze azt, hogy ha Ő magadra hagy, szabad prédának állít idegen férfiaknak. Mindennek Ő tesz ki Téged azáltal, hogy sok külön programot szervez - nélküled. Az ilyen apró "elejtett élménybeszámolók" után jobban meg fogja gondolni, mikor hagy újra magára, szabad prédának egy ilyen jó nőt. Ha meg nem félt Téged, és nem zavarja, ha idegen férfiak zsongnak körül, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy valóban egy ilyen férfira van-e Neked szükséged?

A Hódítsd vissza Szerelmed című könyvemben a férfiak - sokszor tagadhatatlanul önző - szempontjait veszem sorba, és gondolkodásmódjukkal szembesítem a női olvasóimat. Életbevágó felismeréseket gyűjtöttem össze azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy beleképzeljék magukat a férfiak helyébe.

 

 

Mit tegyél, ha a barátnőd megcsalt?

Nem egyszerű elismerni a helyzetet, hogy megcsalt a barátnőd, és a dolgot csak nehezíti, ha még mindig szereted. Lehet kikészültél idegileg, szégyelled, hogy ilyen megtörténhetett veled, dühös vagy rá és a helyzetre, ugyanakkor foggal-körömmel ragaszkodsz a társaságához, nem akarod elveszíteni Őt. Talán már voltak sejtéseid is, amik most beigazolódtak. De a fő kérdés, hogy mit csinálj most?

Ha olyan helyzetbe kerültél, hogy megcsalt a párátnőd, s ezt meg is tudtad, akkor ne tombolj, ne cirkuszolj, ne vádaskodj, ne sértődj meg (ez az eset nem Téged, hanem Őt minősíti), de ne is nézd el neki egyből, ugyanakkor ne sajnáltasd magad ("Hogy tehetted ezt velem?", stb.), és ne is rohanj egyből barátokhoz, ismerősökhöz tanácsért. Fontos, hogy átgondold az alábbi kérdéseket, és mielőtt végleg szakítanál meghatározd, mihez kezdj a kialakult helyzettel, érdemes-e újrakezdeni.

1.    Értékeld ki a kapcsolatotokat

Nyilván senki sem kényszerítette Őt a félrelépésre, de Neked is lehetett szereped a dologban, még ha akaratlanul is. Gondold végig, hogy barátnőd nem érezhette-e magát elhanyagoltnak. Milyen gyakran lepted meg valamivel, milyen gyakran csókolóztatok, milyen gyakran éltetek nemi életet, milyen gyakran volt közös programotok, vagy Őtöbbet igényelt volna, sőt akár szóban jelezte is feléd? Fontos, hogy légy most magaddal őszinte, és ismerd be, ha valóban Te is közrejátszottál abban, hogy nem tartotta elég értékesnek a kapcsolatotokat és úgy érezte, számodra ez nem elég fontos.

2.    Fontold meg, mennyi szereped volt a megcsalásban Neked

Nyilván senki sem kényszerítette Őt a megcsalásra, de Neked is lehetett szereped a dologban, még ha akaratlanul is. Gondold végig, hogy barátnőd nem érezhette-e magát elhanyagoltnak, vagy úgy, hogy nem kell Neked eléggé. Fontos, hogy légy őszinte, és ismerd fel, ha valóban Te is közrejátszottál abban, hogy nem tartotta elég értékesnek a kapcsolatotokat.

Visszahódítási tippek - Mit tegyél, ha a barátnőd megcsalt

3.    Értékeld ki barátnőd jellemét

Függetlenül attól, hogy Te nagyon szereted, Ő alapvetően egy megbízható, szavahihető ember? Hogy viszonyul másokhoz, a családjához, barátaihoz? Mit mondanak ők róla? Tudsz róla, hogy szokott-e nekik hazudni? Nagyon valószínű, hogy ha másoknak is hazudozik, veled sem fog kivételt tenni. Mennyit adott bele a kapcsolatotokba? Ő milyen gyakran tett a kedvedre, milyen gyakran lepett meg, milyen gyakran kedveskedett neked, milyen gyakran kérdezte, hogy mit szeretsz? Mennyire volt odaadó? Mennyire tartotta be ígéreteit Neked? Mennyire figyelt oda a véleményedre, gondolataidra?

4.    Vajon újra megtenné?

Vajon Ő már döntött? Vajon csak bosszúból tette, hogy észhez térj? Vajon azért tette, mert neki eleve nem jelentett ez semmit és most egyszerűen csak továbblépett? Vajon azért tette meg, mert elmenekült? Ha nem hajlandó változtatni saját magán, a hozzáállásán és a viselkedésén, akkor nagyon valószínű, hogy újra félre fog lépni, és lehet, hogy most van itt az alkalom, hogy végleg szakítsatok, és a lehető legkevesebb fájdalommal kiszállj ebből a kapcsolatból.

5.    Döntsd el, hogy meg tudsz-e neki teljesen bocsátani?

Ha nem tudsz neki teljes szívedből megbocsátani, akkor jobb, ha szakítotok. Annak nincs értelme, hogy magadban mindig ezen rágódj, és ne tudj vele a későbbiekben önfeledten, boldogan együtt lenni. A teljes megbocsátás alapfeltétele a kapcsolat folytatásának! Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell felejtened a dolgot. Mindazonáltal ha azt mondod neki, hogy megbocsátasz, akkor azt úgy is kell gondolnod. Nem szabad, hogy az első adandó alkalommal, ha bármi feszültség jelentkezne, máris ismét a fejéhez vágd a dolgot.

6.    Nyugodtan elvárhatod tőle, hogy kimutassa, mennyire szeret Téged!

Ha megbocsátasz neki, de emellett nem hozod olyan helyzetbe, hogy több időt és energiát kelljen fektetnie a kapcsolat újraépítésébe, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy újra félrelép. Nyugodtan éreztesd vele, hogy az általa keltet bizonytalanság és elhidegülés áthidalása nem megy magától, és ezért neki is meg kell dolgoznia. Fontos persze, hogy ebben Te is partner legyél. Ha úgy döntesz, hogy megbocsátasz neki és újra összejöttök, akkor tegye jóvá bűnét. Ez nem is csak miattad, hanem miatta is fontos.

Kisgyermekként már megtanuljuk, hogyha valakinek kárt okozunk (fizikai vagy lelki kárt) akkor azt jóvá kell tenni, ha ezt nem tesszük meg, akkor soha nem tudunk majd a másik szemében nézni egyenesen. Hogy mivel tegye jóvá? Azt kettőtöknek kell eldönteni pl: egy hónapig mindennap meleg vacsorával vár, vesz neked valamit, amire már régóta vágysz, egy hónapig mindennap ½ órában megmasszíroz, a következő félévben Ő viszi le a szemetet stb.. Itt az a fontos, hogy Ő hozzon áldozatot, mutassa, hogy Ő komolyan gondolja. Nem az a cél, hogy túlvállalja magát, vagy hogy ezen keresztül büntesd.

7.    Akkor most folytassuk vagy legyen vége?

Csokorba szedtem a legtipikusabb érveket! Érdemes két oldalról szemlélni a dolgot, két nézőpont, két érvrendszer.

Érvek az újrakezdés mellett:

 1. Rengeteg dolog köt össze benneteket: közös emlékek, élmények, közös szokások (sport, hobbi), esetleg közös barátok, közös anyagi javak.
 2. Az Ő szeszélyeit már ismered, és úgy-ahogy megszoktad, és tudod is kezelni. Sokkal kényelmesebb vele maradni, mint megszokni egy új társat, teljesen új rigolyákkal.
 3. Ő is megszokta a Te szeszélyeid, nem szól már mindenért, mert tudja, hogy ilyen vagy és elfogad ilyennek.
 4. Ismered, tudod az elvárásait, tudod mivel lehet örömet szerezni neki.
 5. Ő is ismeri a Te elvárásaid, tudja hogyan tud neked örömet okozni.
 6. A tapasztalatok alapján most már úgy érzed, tudnád kezelni a régi problémákat, tudod, mit csinálnál másképp.

Érvek az újrakezdés ellen:

 1. A kapcsolat nem véletlenül ment tönkre, és ami egyszer elromlott, nem lesz már a régi, így hát nem kell minden áron  erőltetni.
 2. Kutyából nem lesz szalonna! Vagy Neki vagy Neked vagy mindkettőtöknek teljesen meg kellene változni, ami nem biztos, hogy menne.
 3. Ha megpróbálnátok új, tiszta lappal indulni, a szálka még mindig bennetek maradna.
 4. Miért lépnél bele kétszer ugyanabba a gödörbe, amikor annyi lehetőség vár még Rád? Ezt még egyszer már nem tudnád túlélni.

Nagyon fontos, hogy teljesen őszinte legyél magaddal, és ha úgy döntesz, hogy adsz még egy esélyt a kapcsolatotoknak, akkor sokat kell majd dolgoznotok azon, hogy a megtört bizalmat ketten közösen újraépítsétek. Ehhez mindketten kelletek majd.

Ha úgy döntesz, hogy adsz még egy esélyt, akkor ülj le a pároddal és beszéld meg a megcsalás körülményeit. Kérdezd meg mikor és miért történt? Ha látja, hogy nem vádaskodsz, nem veszekedsz, nem kiabálsz, nem neheztelsz, nem cirkuszolsz, hanem konkrét tényekkel igazolni tudod a megcsalás tényét, nem fog tudni mismásolni. Ha látja, hogy milyen erős vagy, „meg fog rogyni”, s bevall mindent. A higgadtságod láttán nem fogja tudni elviselni a tettének súlyát, nem fog tagadni, magyarázkodni, hanem megpróbálja elmondani a történteket. Mondd el, hogy tudod mit tett, de hajlandó továbbra is folytatni kettőtök kapcsolatát, ha mindent helyre fog hozni (ez ne kioktató és ne neheztelő legyen). Higgadtan mond el, hogy megérted őt és a nézőpontját és szívesen segítesz neki, hogy ezt jóvá tegye feléd. Azt is tedd hozzá, hogy csak akkor vagy hajlandó továbbra is folytatni kettőtök kapcsolatát, ha mindent helyre fog hozni.

Azonban ha nem tudod elviselni, hogy megcsaltak, jobb ha minél előbb kilépsz a kapcsolatból. Ha nem tudsz úgy ránézni, rágondolni, hogy a szeretőjét mellette látod, akkor nincs értelme folytatni. Idővel el fog múlni a fájdalom, s mindig ott lesz a tudat, hogy te tiszta voltál kettőtök viszonyában. Ebbe mindig kapaszkodhatsz, s jó érzéssel fog eltölteni.

 

 

Mi kell a nőnek?

Gyakorta hangzik el férfiak szájából ez a kérdés. Habár írók, költők, tudósok már évszázadok óta keresik a választ, valahogy úgy tűnik egyre bonyolultabb összetettebb a válasz. Persze korunk hétköznapi férfijának nincs ideje ezzel a kérdéssel heteket, hónapokat eltölteni, hanem neki azonnali, 2 percen belül megérthető válaszra van szüksége.

Nos, mi megpróbálkoztunk a lehetetlennel és tapasztalataink alapján összeállítottuk a mi saját szubjektív listánkat, hogy mi a 9 legfontosabb dolgot, melyekre a nőknek szükségük van.

1. NE MEGOLDÁST ADJ, HANEM EGYÜTTÉRZÉST.

Ha egy nő beszélgetés során elmeséli a problémáját Neked, akkor elsősorban arra vágyik, hogy meghallgassák, és együtt érezzenek vele. Egy kis figyelemre van szüksége, mikor kiönti a lelkét.

Ne akard megoldani, ne adj neki egyből megoldási tippeket. Hallgasd meg, értsd meg a problémáját, légy empatikus.

2. ÖLELD MEG

Nem csak akkor kell gyengédnek lenni, mikor szexeltek. A nők elhanyagolva érzik magukat, ha a férfi nem ölelgeti, csókolgatja, simogatja őket a szexen kívül is. Hogy mikor? Amikor elbúcsúztok, amikor újra találkoztok, TV vagy mozi nézés közben, szimplán mikor csak együtt vagytok. Ha számszerűsíteni kellene, akkor az együtt töltött időnek kb. 10%-ban kellene ezt csinálni. Soknak tűnik? Ne feledd, egy GYENGÉD érintés, kézfogás is már annak számít.

Visszahódítási tippek - Mi kell a nőnek - 1

3. LÉGY ROMANTIKUS

Ha a nőt csak a tested részeként kezeledtermészetesnek veszed, hogy a nő ott van melletted, vagy csak a testét kényezteted, akkor nem lesz boldog. A nők valójában azt szeretik, ha időnként egy kis aprósággal, a szerelmetek apró bizonyítékával emlékezteted Őt, hogy milyen szerencsés is valójában.

Hogy mik lehetnek ezek?
Veszel neki virágot, apró bizsut, főzöl neki, elmentek kettesben sétálni a tó mellé, megmasszírozod, este beszélgetsz vele egy szál gyertya mellett, szerelmes üzenetet küldesz sms-ben, chat-en, kiveszel a dvd kölcsönzőből egy romantikus filmet és megnézitek, reggeli az ágyban stb. Ami fontos, hogy mindezt magadtól tedd és nemcsak névnap, szülinap, karácsony stb. alkalmával, hanem csak úgy, hétköznap minden különösebb indok nélkül is megteszed.

4. LÉGY TISZTA, RENDEZETT

A nők UTÁLJÁK, megismétlem UTÁLJÁK, ha a férfi után kell összepakolniuk vagy összeszedni eldobott ruháit. Egy nagyon egyszerű udvarias gesztus, hogy nem dobálod szanaszét a ruháidat, és étkezés után elmosogatsz magad után vagy beteszed a mosogatógépbe a piszkos edényt.

5. HAGYJ IDŐT AZ ELŐJÁTÉKNAK

A nők igénylik az előjátok. Ha úgy gondolod,hogy az egész aktust le lehet rendezni 2 perc alatt, nos akkor tévedsz. Az esetek 99%-ban a nők igénylik az előjátékot. Már annak is nagyon fog örülni, ha kezdésképp cirógatod a hátát, karját.

6. EMOCIONÁLISAN LÉGY NYITOTT

Időnként nem árt érzéseidet megosztani vele. Ha soha nem beszélsz belső gondolataidról, érzéseidről vele, akkor úgy érzi kizárod Őt életéből. Mindenkinek vannak álmai, céljai, nehezen kezelt emberi kapcsolatai, bizonyos személyekkel kapcsolatos kétségei, jó és rossz érzései stb. Nos a nők igénylik, hogy időnként erről elbeszélgessünk velük, beavassuk őket titkainkba és érezzék, hogy valahol lelki támaszunk ők.

7. LÉGY JÓ TÁRSALGÓ

Ha egy nő egy férfival csak a pénzügyekről, sportról, politikáról, házépítésről, autókról, bulikról stb. szeret beszélgetni, akkor unalmas lesz a kapcsolat. Légy képes beszélgetni olyan dolgokról is, mint mozifilm, könyv, gyerekkori emlékek, álmaid, szerelem, szex, öltözködés, zene, főzés stb. Értsd meg, hogy számára milyen egyéb fontos témák vannak, és igen legyél képes azokról is beszélgetni vele, sőt ha kell, olvass utána. Kis időbefektetés nagy eredménnyel.

Visszahódítási tippek - Mi kell a nőnek - 2

8. LEGYÉL SZENVEDÉLYES

A férfinak fontos, hogy legyen valami szenvedélye (a nőn kívül). Hogy mi lehet ez? Bármi, amit nagy szeretettel,  izgalommal, szenvedéllyel tudsz csinálni: hobbi, sport, önkéntes dolog, bármi, amiben célokat, álmokat tudsz kitűzni és elérni. Az a férfi, akinek a napjai csak a munka és buli teszi ki, előbb utóbb unalmas párnak számít.

9. EGYENLŐ PARTNER

Nem elég hó végén a pénzt hazavinni, vagy fizetni a vacsorát és a mozit. Elmúltak már azok a az idők, amikor szigorú szabálya volt, hogy kinek mi a dolga. Ma már a határok egyre jobban elmosódnak. Szóval nem árt segíteni a főzésben, takarításban, gyereknevelésben, mosásban stb. Ez nem azt jelenti, hogy neked Neked kell csinálni az egészet, hanem azt, hogy segítesz, részt vállalsz benne. Például kiporszívózni 10 perc alatt te Te is tudsz, vagy mosás után kiteregetni 5 perc alatt. Minimális idő- és munkabefektetés a kettőtök boldogsága érdekében.

Ha egy nő megkapja amire szüksége van, akkor azzal a férfi is nyer, hiszen a egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb, szexisebb nőt fog kapni cserébe. Szóval jegyezd meg a fenti 9 pontot, és használd őket. Nem az a lényeg, hogy máról holnapra mindet azonnal, hanem kezd el az egyik pontot utána a másikat és így tovább.

Szóval ha betartod a fenti 9 pontot akkor jó eséllyel egy jobb nőt kapsz vissza. Vagy mégsem? A nők kedvelik az érzékeny, kedves férfit, de csak elméletileg. A valóságban viszont úgy tűnik, mintha a kemény, akaratos, tudatos pasikat választanák, aki ellentmond, átveri és egyáltalán nem lohol utána, sőt, néha kifejezetten bunkó vele. Sokan ezt ellentmondásosnak tartják.

Most azonban a legfontosabb, hogy a fentieket kezd el minél hamarabb alkalmazni. Ha nem is tudsz mindent azonnal elsajátítani, akkor is kezd az egyik ponttal, majd utána a másikkal, és így tovább, lépésről lépésre.

 

 

Ha egy férfi igazán szeret

Egy nagyon hétköznapi és gyakorta elkövetett hiba, hogy a nők többsége nem tudja a bókokat fogadni.

Képzeljük el, amint a férfi összeszedi minden bátorságát és nagy nehezen izzadó tenyérrel, remegő hanggal elmondja, hogy a nő gyönyörű és fantasztikus.
Mire a nő zavarba jön és butaságokat válaszol.

Férfi: „Fantasztikusan jól nézel ki ma ebben a ruhában.”
Nő: „Ugyan már! Nem is olyan jó, mert már régi és olyan kövérnek érzem benne magam.”

Férfi: „Csinosan néz ki a fülbevaló a füledben.”

Visszahódítási tippek - Ha egy férfi bókol

Nő: „Ááááá… régi darab, különben is ritkán hordom.”

Hogyha bókolnak Neked, akkor fogadd el, mosolyogj, és köszönd meg! Ne kezdj el magyarázkodni, ne szeppenj meg, ne mond azt, hogy „ugyan már”, ne legyél szerény, ne legyél zavarban, ne fuss el! Örülj neki és köszönd meg, utána pedig folytasd a beszélgetést ott ahol abbahagytátok.

Sokan nem mernek örülni neki, mert azt gondolják, hogyha elfogadják a bókot, akkor hiúnak tartják majd őket, ezért inkább azt mondják, hogy „jaj, ugyan már nem is igaz, nem is vagyok olyan jó” stb. Ezzel viszont azt lehet elérni, hogy közhelyessé válsz, illetve azt sugallod a férfinak, hogy nincs ízlése, rosszul lát, rosszul értékel. Az a kevés önbizalma is pillanatok alatt elpárolog. Ráadásul a férfiak többsége azt se veszi észre, ha egyik napról a másikra szőkéről vörösre fested a hajad.

Szóval, ha észrevesz rajtad valamit, az azt jelenti, hogy minden erejét és képességét összeszedte és próbált Neked kedveskedni. Ezt becsüld meg, különben nem lesz gyakran részed benne. Szóval sokkal jobb, ha azt mondod: „Köszönöm, jól esik, ha így gondolod.” vagy „Kedves Tőled, hogy ezt mondod.”.

Másik igen gyakori hiba, hogy sokan úgy érzik a bókot azonnal viszonozni kell: „Azt mondod, hogy szép a ruhám? Ugyan már, a tiéd sokkal jobban áll”. Ez butaság, nem kell ezt csinálni.

Fontos szabály ugyanakkor, hogy soha ne provokáld ki a bókot, dicséretet. Még akkor sem, ha új ruhád van, vagy lefogytál 3,5 kilót vagy új frizurád van, stb. Ne kérdezd meg:

„Ugye jól nézek ki?”
„Ugye tetszem Neked?”
„Szépnek találsz?”

ÖSSZEGEZVE: Ha bókot kapsz, akkor köszönd meg és élvezd, fordítsd a javadra. A női testet és lelket a bókok éltetik, ezek az apróságok, amiktől magabiztosságra, szépségre és lelki harmóniára tehetünk szert.

Ennek ellenére gyakran tapasztalni, hogy egyes nők ezt nem értékelik kellően és elpocsékolják. Talán nem értik pontosan, hogy mi az Ő szerepük és mi a férfi szerepe? Talán arra várnak, hogy Brad Pitt vagy George Clooney felhívja őket telefonon és megdicsérje az új frizurájukat, amit a facebookon láthattak. Ez önző és túlságosan is "magabiztos" hozzáállás. Engedjük meg, hogy levadásszanak a férfiak.