Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog1

 

A szakítást megelőző jelek

Tapasztalat, hogy sokakat váratlanul ér mikor szakít velük a párjuk. Úgy érzik, hogy egyik nap még minden rendben – minden a megszokott kerékvágásban – aztán hírtelen a másik fél bejelenti, hogy vége.

Vajon léteznek-e intő jelek arra vonatkozólag, hogy párunk el akar hagyni, szakítani szeretne? Lehet-e még időben tenni valamit? Megelőzhető a szakítás?

Az alábbiakban felsorolok néhány intő jelet. DE NAGYON FONTOS, hogy ezek önállóan jelentkezve még nem feltétlenül jelentik a legrosszabbat. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor ezek közül több jel együttes fellépése esetén mondhatod azt, hogy tenned kell valamit, hogy megelőzd a bajt. A felesleges „parázás” nem biztos, hogy célravezető.

A legalapvetőbb jel a kettőtök közötti kommunikáció jelentős csökkenése. Ez olyan formában nyilvánulhat meg, mint például:

  1. Kevesebb közös téma. A párod egyre kevésbé indít beszélgetést veled. Olyan mintha kifogytatok volna a témából. Inkább Te vagy a kezdeményező. Ha ketten vagytok, akkor is inkább TV-t néz, dolgozik/játszik a számítógépén, barátaival/barátnőivel chat-el, elfoglalja magát.
  2. Megválaszolatlan kommunikáció. Egyre többször „elfelejt” válaszolni e-mail-jeidre, SMS-eidre, chat üzeneteidre. Ha küldesz neki egy „Csók” SMS-t, nem válaszol rá, sőt nem is emlékezik rá, hogy megkapta volna.
  3. Veszekedés hiánya. Bár elsőre jónak hangzik, mondhatni örülhetnél ennek. Azonban itt teljesen más húzódik meg a háttérben. Valójában azt jelenti, hogy már annyira sem érdeklődik, hogy vitatkozzon veled, inkább rád hagyja a dolgokat. Már nem akarja megoldani a problémát. Különbség van aközött, hogy nem tudunk megoldani egy problémát, vagy nem is akarjuk megoldani. Kerüli a veled való konfliktust.
  4. Szex hiánya. Ha csökken a szexuális aktivitás, érdeklődés egymás iránt, akkor többnyire, mélyebb lelki eredetű problémák húzódnak meg. Az ilyen helyzetek kezelésének elmulasztása kiégéshez vezethet. Tudom nehéz erről a témáról beszélni, de sajnos muszáj. Megjegyzem, egy hosszú távú kapcsolatban gyakori a hullámzó aktivitás, azaz vannak időszakok, amikor „állandóan” kívánjátok egymást és vannak időszakok, amikor „egy kis pihenésre” van szükségetek. Ez utóbbi nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma lenne a háttérben.

Szakítást megelőző egyik jel a szex hiánya.

Az idő hiánya. Egyre többször lemondja a közös programot, egyre kevésbé ér rá, hogy együtt legyetek. Ilyenkor többnyire a munkára, vagy már korábban megbeszélt találkozókat/programokat hoz fel indoklásként.

Irántad érzett tisztelet hiánya. Régen még egyenrangú partnernek tekintett, mostanában pedig nem ad a véleményedre – gyakran meg sem hallgatja – egyáltalán nem von be a döntéshozatalba – még akár kettőtöket érintő döntésekbe sem – társaságban egyre többször magadra hagy, nem figyel rád, mintha már nem is lennétek együtt.

Már nem nevez mások előtt a párjának. Megfigyelhető, hogy ha nem komolyak veled kapcsolatosan a párod szándékai, akkor társaságban nem úgy mutat be, hogy „a párom”, „barátom/barátnőm”, „feleségem/férjem”, „szerelmem” stb. hanem csak a nevedet mondja. Picit jelezve a környezetnek, hogy Ő itt van velem, de valójában szabad vagyok és nem vagyunk összekötve, figyelem én már kapható vagyok bármire. Nem beszél arról, hogy Ti együtt vagytok. Ez már a megcsalás „előszobája”.

Megcsalás. A legdurvább jel. Azt gondolom, hogy erről különösebben nem kell beszélni.

FIGYELEM: Egy jel még nem jel. Akkor beszélhetünk jelről, ha a fenti listából (kivétel az utolsó) legalább 3 jel jelen van kapcsolatotokban. És még ilyen esetben is fontos, hogy ne ess pánikba, hanem próbáld kezelni a helyzetet.

Ha tényleg úgy látod, hogy baj van készülőben, akkor az első lépés mindig a kommunikáció minőségi javítása. Kommunikáció, amely feloldja a köztetek lévő gátakat. Szóval keress egy nyugodt alkalmat, amikor egy csendes semleges, de ugyanakkor mindkettőtök számára kellemes helyen (pl: kávézóban) le tudtok ülni (mindketten ráértek). Először beszélgessetek semleges, Őt is érdeklő kellemes témákról általánosságban (divat, sport, mozifilm, közös élmények, nyaralás stb.). Ezt nem szabad elsietni, fontos, hogy komfortosan, jól érezze magát. Amikor úgy érzed, akkor kérdezd meg, hogy hogy érzi magát kettőtök kapcsolatában, mire lenne szüksége, hiányzik-e neki valami, szükségét látja-e valamin változtatni stb. És várd meg míg válaszol, ne siettesd, ne vágj a szavába, hanem nyugodtan ülj és várj amíg elmondja a baját, problémáját. Tiszteld és fogadd el véleményét. Ne vitatkozz vele. Sokkal inkább kérdezz rá, hogy Ő miben látja a megoldást. És semmiképp se add a szájába a szavakat. Ne próbáld meg kitalálni, mit gondol, ne állíts semmit, mint például hogy "szerinted is..." vagy "látom, hogy azt gondolod...". Inkább figyelj most csak arra, amit Ő akar mondani Neked, feltétel nélkül.

Ha nyugodt vagy és érdeklődő, akkor valószínűleg el fogja mondani, hogy mi bántja és tudni fogod, hogy mit tegyél. Persze tudom, hogy ez egy veszélyes játék, hiszen lehet pont ilyenkor fogja azt mondani, hogy szakítani szeretne veled. Bár nem lesz jó érzés, de legalább megtudod az igazságot.

 

9+1 romantikus tipp a mindennapokra

Romantikusnak lenni körülményes és fárasztó? Ezért nem csináljuk? Vagy valóban nincsen rá időnk, energiánk?

Sokszor hallom nőktől és férfiaktól egyaránt, hogy az én párommal nem lehet romantikázni. Őt nem lehet rávenni ilyesmire. Pont ezek az emberek azok, akik szintén arról panaszkodnak, hogy ők soha nem mennek sehová, mindig csak otthon ülnek.

A Rossz hírem az, ha nem teszünk érte, akkor nem is lesznek romantikus hétköznapjaink!

Íme néhány romantikus tipp, ami férfiak és nők számára is hasznos lehet, hogy feldobjuk a szürke hétköznapokat. A tippek többsége könnyen és olcsón megvalósítható.

1. tipp:

Munka után vidd el a párod egy könyvesboltba, ahol lehet kávézni, forró csokit inni (pl nagyobb Libri, Alexandra boltokban már van lehetőséged erre). Válogassatok ki néhány képes könyvet, utazási könyvet és kávézás közben lapozgassátok át őket. Azt is megbeszélhetitek közben, hogy hova szeretnétek majd utazni, milyen tájakra és egzotikus kultúrákra vagytok kíváncsiak.

2. tipp:

Mikor az egyik este otthon vagytok és pihentek, vegyél elő két papírt (írólap nagyságút legalább), továbbá  zsírkrétát, színes ceruzát és játsszátok azt, hogy le kell rajzolnotok egymást. Csak akkor mutassátok meg egymásnak, ha teljesen készen vagytok a rajzzal. 

Romantikus tipp a mindenapokra: rajzoljatok együtt!

Később ezeket a rajzokat keretezd be és egy névnap, szülinap alkalmával add át. Ha meg tudod oldani érdemes beszkennelni is őket és egy kellemes meglepetésként  rakd ki a számítógépe képernyőjére, mint háttér kép.

3 tipp:

Írj egy romantikus levelet a párodnak (kézzel, szép levélpapírra), és reggel tedd ki az asztalra, hogy mikor hazaér, megtalálja. 
A levélnek nem kell hosszúnak lennie, egyszerűen és röviden írd például ezt: 
 
"Kedves …
 
Köszönöm, hogy vagy!
Minden veled töltött perc öröm és boldogság.
Köszönöm, hogy szerethetlek…
 
Csók
aláírás"
 

4. tipp:

Zuhanyzás után, a párás tükörre vagy a zuhany kabin ajtajára rajzolj egy szívecskét. Ha párod utánad megy zuhanyozni, akkor  úgy fog bepárásodni, hogy a szívecskét látja.

5. tipp:

Oszd meg vele az ételedet. 
Mikor elmentek valahová közösen enni (déli ebéd, cukrászda, reggeli stb.) szeretetteljesen etesd meg a villáddal és mond közben azt például, hogy "Ezt meg kell kóstolnod".
 
Ételt megosztani a pároddal az egyik legjobb módja, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

6. tipp:

Szerezd meg a kedvenc filmjét (vagy kedvenc filmszínészének, rendezőjének filmjét stb.) DVD-n. Készíts popcorn-t, üdítőt és egy nagy meleg plédet, ami alá ketten is befértek.

Romantikus tipp a mindenapokra: közös esti mozizás.

7. tipp:

Télen, ha elmentek egy kicsit sétálni a hóban,  keressetek egy parkot, ahol még nincs letaposva a hó. Kérd meg a párod, hogy várjon egy kicsit türelemmel, míg Te a hóba egy hatalmas nagy szív (kb. 4 méterszer 4 méteres) körvonalát bele nem taposol.

Amikor elkészültél vele, kérd meg, hogy álljatok közepébe és csókold meg. Hasonlót tudsz csinálni nyáron vízparton a homokban is.

8. tipp:

Nyilvános bók. Ha egy társaságban vagytok és a szövegkörnyezet megengedi illetve odaillik, akkor nyilvánosan dicsérd meg vagy bókolj neki, mint például "Cica csinálja a legjobb rántottát, arany keze van!". Miközben ezt mondod, szeretetteljesen szorítsd meg a kezét.

9. tipp:

Kérdezd meg szüleit, hogy mi volt kiskorában a kedvenc könyve. Menj el az antikváriumba és szerezz be egy régi darabot. Minél ütöttebb, kopottabb, annál jobb. Lepd meg vele egy fárasztó hétköznap után!
 

+1 tipp:

Ez a romantikus tipp akkor a legjobb élmény, ha ki tudtok venni egy nap szabadságot a munkából (suliból), de hétvégére is ütemezhetitek. Kezdjétek egy romantikus közös "bőséges" reggelivel  (tojás/narancs juice/pirítós/lekvár/müzli/kávé stb.).

Ezután menjetek el közösen sétálni egy szabadidőparkba, majd menjetek el shoppingolni (vegyetek valami apró csecsebecsét, vagy ha úgy adódik, valami apró ruhát a párodnak, hogy legyen emléke a napról).

Délután üljetek be egy kávézóba, majd este töltsetek elegy közös romantikus vacsorát egy kedves kis étteremben.

 

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

A férfiak megoldják a problémákat. Mi nők inkább beszélni szeretünk róla. Ez egy nagyon alapvető különbség. A férfi rosszul van, ha nem tudja megoldani a problémát. A férfiak több mint 80%-a, amikor a felesége vagy barátnője problémával fordul hozzá, javasol valamilyen megoldást. Mi nők viszont együttérzést tanúsítunk, ha valaki megosztja velünk a problémáját és általában ezt is várjuk el hasonló esetben. A férfi ezzel szemben kielemzi a problémát, megvizsgálja, megoldja, majd továbblép.

A párkapcsolati problémák egyik forrása, a mindent megoldó férfi.

Mi nők inkább azt várjuk, hogy mikor megosztjuk párjukkal a problémáinkat, a férfi átöleljen, figyeljen ránk, bólogasson és hosszasan beszélgessen velünk. A férfiak a gyors problémamegoldást kedvelik: gondolkodás, döntés és tett. A férfi segíteni akar, meg akarja oldani a problémát, és ha nem tudja megoldani, akkor úgy érzi, baj van vele. Ezért sose sértődj meg, ha párod praktikus keresztkérdésekkel áll elő, és nem dramatizálja a problémádat. Emiatt úgy tűnhet, hogy nem érti meg, nem adja meg az együttérzést, amire Neked most szükséged van, pedig Ő csak a megoldáshoz akar közelebb vinni.

Többek között ezért nehéz párkapcsolati problémákról beszélni a férfival, mert rögtön azt kérdezi „mit akarsz, mit csináljak?”. Mondja meg a nő, hogy mit kell csinálni, hogyan teheti a férfi boldoggá. Ha pedig tovább firtatja a nő a dolgot, akkor mit csinál a férfi? Hallgat. Nem azért mert rosszat akar, hanem mert nem tudja, mit kell csinálni, teljesen leblokkol. Ezzel párhuzamosan készülj fel arra, ha párod megosztja veled egy gondját, akkor nem elég az neki, hogy Te meghallgatod, és átbeszélitek, hanem azt szeretné, ha elmondanád neki, hogy szerinted hogyan lehetne azt megoldani.

Én a magam részéről sokszor láttam, amikor egy pasi elmesélte párjának, hogy mi a gondja, aki együttérzően meghallgatta, és nem is próbált megoldást javasolni. A férfi pedig emiatt csalódott volt, mert többet várt volna el párjától.

 

 

 

Ellaposodott a kapcsolatod? Előzd meg a szakítást!

A párkapcsolati problémák közül a legnehezebb észrevenni az ellaposodott kapcsolatot, pedig az esetek nagy többségében szakításhoz vezet.

A legkomolyabb problémánk a férfiakkal – legyen szó barátról vagy férjről –, hogy nincsenek „csak úgy”-ok. Születésnapkor, névnapkor, Valentin napkor megveszik a virágot, szokásos parfümöt, krémet stb. Évfordulókon lefoglalják az asztalt az étteremben. Karácsonykor az utolsó pillanatban rohannak el ajándékot vásárolni. Idejét sem tudni, hogy mikor kaptunk virágot, ékszert, hogy nem volt semmi különleges apropó, hanem csak úgy.

Ellaposodott a kapcsolatod? Előzd meg a szakítást!

Valójában a férfiak tisztában vannak azzal, hogy többet kellene adniuk. Időnként talán jót tesz egy kis „fenéken billentés”, hogy észhez térjenek, de ugyanúgy, ahogy nekünk is fontos a megerősítés, ugyanúgy nekik is fontos. A férfiak – bár minden kincsért sem ismernék be – titokban rendkívül bizonytalanok. Egy felmérés szerint a férfiak kevesebb, mint 20%-a kap rendszeres megerősítést a párjától. Hogy mik lehetnek ezek?

Bókok (ha jól áll rajta az öltöny, ha szép izmos a teste, ha megfésülködött, dögös, jól táncol stb.)
Csábítás (időnként lehet szexi fehérneműben egy kis magántánc vagy csak egy kis tánc a rádióban szóló zenére, gyertyafényes fürdőt rendezni, odabújni és dörgölőzni hozzá stb.)
Férfiasságuk elismerése (minden férfi szereti hallani, hogy erős, okos, megfontolt, szexi, jó az ágyban, jó szerető és, hogy látjuk, mennyire szeret bennünket)
Megerősítés (minden férfi szereti tudni, ha jó dolgot csinál, szóval ha valami jól sül el, akkor jöhet egy puszi az arcra vagy a szájra, egy mosoly és egy köszönet)

Mit tehetsz nőként, hogy megelőzd a szakítást?

A férfiak szeretik azt gondolni, hogy nélkülük nem mennek egyről a kettőre a dolgok. Szinte minden helyzetben bizonyítani akarják a hozzáértésüket. Egy férfinak nagyon fontos, hogy mindezt a nő láthatóan értékelje, és ezzel újra és újra megerősítsék önbizalmát. A férfiak több mint 80%-a nyíltan is bevallja, hogy fontosnak tartja, hogy egy férfi is kapjon bókokat, dicséretet.

A férfiak szeretik azt a látszatot kelteni, hogy nem törődnek a külsejükkel – elfogadják, ahogy kinéznek és teljesen megbékéltek vele – de az az igazság, hogy nekik is megvannak a testkép problémáik. Létezik egy íratlan férfiszabály „Soha ne ismerd be, hogy aggódsz a külsőd miatt!”. Ezért a férfiak soha nem tesznek fel olyan kérdést, hogy jól áll-e a fenekük a farmerben, nem túl hosszú-e a hajuk hátul vagy nem túl nagy-e a pocakjuk stb.. A férfiak attól tartanak, hogy túlságosan hiúnak, gyengének, nőiesnek tartanák őket, ha nincs meg bennük a magabiztosság, amit egy férfitól elvárunk. Azonban bár nem beszélnek a testükről, nem bánnák, ha a nők beszélnének róla. Tehát ha van rá alkalom, igenis dicsérd meg:

Nahát! Hogy Te mennyit fogytál.
Szeretem az izmos karod.
Ebben az öltönyben mindig nagyon dögösen nézel ki.
Irigy vagyok az izmos, formás lábadra.

Egy nem régi felmérés szerint a párok jelentős része naponta harminc percet beszélget egymással. Ebben benne van az aznapi élmények megbeszélése, a „mit együnk”, „mi van a TV-ben”, „mit kell befizetni”, „vidd le a szemetet” stb. típusú információcsere is. Ilyen rövid idő alatt nem lehet olyan oda-vissza működő kommunikációt felépíteni, ami előreviszi a kapcsolatot. A napi harminc perc arra sem elég, hogy a másik viseletét vagy a főztjét megdicsérjük, hogy megerősítő, pozitív üzeneteket küldjünk a másiknak?
De igen elég, csak akarat kell hozzá!!!

 

Tényleg a haverok miatt szakít a férfi?

Gyakori szakítási ok a férfi részéről, hogy a nő túlságosan elzárja barátaitól, nem hagy teret számára, úgy érzi a barátnője megfojtja.

Tudni kell, hogy a férfiak általában igénylik az egyedüllétet és a baráti összejöveteleket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem boldog a kapcsolatában, pusztán csak azt, hogy időnként néhány órát (vagy napot) „férfias dolgokkal” szeretne eltölteni.

A férfinak egy kis szabadidőre van szüksége, hogy kitörjön a megszokott hétköznapokból, amikor korlátlan szabadságot kap, hogy játsszon, igyon, nevessen. Ezek a szabad idők lehetőséget adnak neki arra, hogy újra átélje azokat az időket, amikor még egyedül volt, felelőtlen volt, szabad volt, ami nem azt jelenti, hogy a korábbi élete jobb volt, csak azt, hogy időnként kell egy kis lazítás.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 1

Gyakran tapasztaltam, hogy egyes nők a férfi-bulikat nem gőzkieresztésnek tekintik. Azt látják, hogy barátjuk szabadabban, lazábban viselkedik, és ettől idegesek, feszültek lesznek. Azt gondolják, hogy a férfi annyira jól érzi magát, hogy vissza se akar térni hozzájuk. Pedig ez nem így van. A legbiztosabb módja, hogy egy férfit elüldözzünk egy kapcsolatból, ha bezárjuk. Egy férfit úgy lehet megtartani, ha teret adunk neki. Miért ne menjen el időnként focizni, billiárdozni, sörözni, pókerezni? Egy ilyen helyen a férfiak megbeszélik a világ dolgait: politika, sport, munkahely stb.
A legtöbb férfi számára a középiskolai kollégium, az egyetem, a főiskola olyan volt, mint egy oázis az unalom tengerén. Akkoriban kezdett el sörözni, bulizni, ismerkedni nőkkel, délben felkelni stb. A férfiak pedig szeretik időnként újra élni ezt a korszakot, még akkor is, ha már 40 évesek.

Egy férfinak többet jelent a barátaival eltöltött idő, mint egy egyszerű beszélgetés a sportról és az élet dolgairól vagy az arra járó csinos nők megbámulása. A kanbulik kiszakítják a férfit egy kis időre a kapcsolatukból és ugyanakkor jobbá teszik azt.

Végül egy utolsó szabály: ha véletlenül úgy alakul, hogy a barátod kanbulijának a közepére csöppensz, mint egyedüli nő, akkor inkább mond a következőt: „Drágám, az az érzésem, hogy ez most nem az én bulim. Anno még mielőtt megismertük egymást egy ilyen helyzetet bizony kihasználtam és kiélveztem volna az utolsó cseppig, de most úgy gondolom, hogy inkább magatokra hagylak benneteket. Koccintsatok még egyet helyettem is, aztán otthon találkozunk. Puszi:)”

Egy ilyen lelépő után minden barátja irigy lesz rá és garantálom, hogy az este folyamán Ő sem fog másra gondolni, mint Rád. Hálás lesz Neked ezért a lelépőért.

Ha úgy érzed, hogy párod túl önálló, és túl sok olyan programja van, amire nélküled megy el, akkor hiába hisztizel vagy veszekszel, hogy miért kell már megint elmenni a haverokkal sörözni, ahelyett, hogy együtt megvacsoráznátok, és megnéznétek egy filmet összebújva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen érzelmi kitörésekkel egy férfi nem tud mit kezdeni, és nem fogod elérni a célod.

Természetesen elmondhatod neki őszintén, és sértettségtől mentes, nyugodt hangon, hogy mennyire örültél volna, ha itthon maradna veled, csak hogy egyértelműen tudtára add, mire vágysz. A célozgatásokkal, körülményes utalásokkal nem sokra mész. Sokszor gondolhatod, hogy azért neki már tudnia kellene, hogy ha háromszor a héten nélküled tölti az estét, az már sok, vagy hogy épp problémád van a munkahelyeden, és ilyenkor igazán nagy bunkóság magadra hagyni, de jó ha tudod, hogy a legtöbb férfi nem tudja, és nem is érzi ezt (természetesen tisztelet a kivételnek). A férfiak nem gondolatolvasók, ezért a célozgatás semmit sem ér.

Visszahódítási tippek - A férfi és barátai - 2

Fontos, hogy egyértelműen, minden érzelmi kitöréstől mentesen elmondd neki, mit szeretnél. Ha túl sokat jár el, akkor érdemes megmutatnod számára, hogy Te egy érdekes és izgalmas nő vagy, aki nagyon jól érzi magát akkor is, amikor Ő nincs veled - akkor is, ha egyedül vagy, illetve akkor is, ha barátnőiddel találkozol. Természetesen ilyenkor a férfiak előszeretettel flörtölnek a lányokkal, és Te nyugodtan finoman tudtára adhatod párodnak, hogy amikor Ő nincs veled, akkor Titeket a barátnőiddel körülzsongnak a férfiak.

Nyugodtan játssz a féltékenységére, amire viszont mindenképp figyelj eközben, hogy úgy add elő mindezt, mintha Te nem kezdeményeznél, és még véletlenül se dicsérd a többi pasit, tégy úgy mintha ártatlanul keveredtél volna ilyen helyzetbe. Hagyd, hogy egy picit féltékeny legyen. Ugyanakkor fontos, hogy ne azt érezze Te meg akarod Őt csalni, inkább érezze azt, hogy ha Ő magadra hagy, szabad prédának állít idegen férfiaknak. Mindennek Ő tesz ki Téged azáltal, hogy sok külön programot szervez - nélküled. Az ilyen apró "elejtett élménybeszámolók" után jobban meg fogja gondolni, mikor hagy újra magára, szabad prédának egy ilyen jó nőt. Ha meg nem félt Téged, és nem zavarja, ha idegen férfiak zsongnak körül, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy valóban egy ilyen férfira van-e Neked szükséged?

A Hódítsd vissza Szerelmed című könyvemben a férfiak - sokszor tagadhatatlanul önző - szempontjait veszem sorba, és gondolkodásmódjukkal szembesítem a női olvasóimat. Életbevágó felismeréseket gyűjtöttem össze azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy beleképzeljék magukat a férfiak helyébe.

 

Ha egy férfi igazán szeret

Egy nagyon hétköznapi és gyakorta elkövetett hiba, hogy a nők többsége nem tudja a bókokat fogadni.

Képzeljük el, amint a férfi összeszedi minden bátorságát és nagy nehezen izzadó tenyérrel, remegő hanggal elmondja, hogy a nő gyönyörű és fantasztikus.
Mire a nő zavarba jön és butaságokat válaszol.

Férfi: „Fantasztikusan jól nézel ki ma ebben a ruhában.”
Nő: „Ugyan már! Nem is olyan jó, mert már régi és olyan kövérnek érzem benne magam.”

Férfi: „Csinosan néz ki a fülbevaló a füledben.”

Visszahódítási tippek - Ha egy férfi bókol

Nő: „Ááááá… régi darab, különben is ritkán hordom.”

Hogyha bókolnak Neked, akkor fogadd el, mosolyogj, és köszönd meg! Ne kezdj el magyarázkodni, ne szeppenj meg, ne mond azt, hogy „ugyan már”, ne legyél szerény, ne legyél zavarban, ne fuss el! Örülj neki és köszönd meg, utána pedig folytasd a beszélgetést ott ahol abbahagytátok.

Sokan nem mernek örülni neki, mert azt gondolják, hogyha elfogadják a bókot, akkor hiúnak tartják majd őket, ezért inkább azt mondják, hogy „jaj, ugyan már nem is igaz, nem is vagyok olyan jó” stb. Ezzel viszont azt lehet elérni, hogy közhelyessé válsz, illetve azt sugallod a férfinak, hogy nincs ízlése, rosszul lát, rosszul értékel. Az a kevés önbizalma is pillanatok alatt elpárolog. Ráadásul a férfiak többsége azt se veszi észre, ha egyik napról a másikra szőkéről vörösre fested a hajad.

Szóval, ha észrevesz rajtad valamit, az azt jelenti, hogy minden erejét és képességét összeszedte és próbált Neked kedveskedni. Ezt becsüld meg, különben nem lesz gyakran részed benne. Szóval sokkal jobb, ha azt mondod: „Köszönöm, jól esik, ha így gondolod.” vagy „Kedves Tőled, hogy ezt mondod.”.

Másik igen gyakori hiba, hogy sokan úgy érzik a bókot azonnal viszonozni kell: „Azt mondod, hogy szép a ruhám? Ugyan már, a tiéd sokkal jobban áll”. Ez butaság, nem kell ezt csinálni.

Fontos szabály ugyanakkor, hogy soha ne provokáld ki a bókot, dicséretet. Még akkor sem, ha új ruhád van, vagy lefogytál 3,5 kilót vagy új frizurád van, stb. Ne kérdezd meg:

„Ugye jól nézek ki?”
„Ugye tetszem Neked?”
„Szépnek találsz?”

ÖSSZEGEZVE: Ha bókot kapsz, akkor köszönd meg és élvezd, fordítsd a javadra. A női testet és lelket a bókok éltetik, ezek az apróságok, amiktől magabiztosságra, szépségre és lelki harmóniára tehetünk szert.

Ennek ellenére gyakran tapasztalni, hogy egyes nők ezt nem értékelik kellően és elpocsékolják. Talán nem értik pontosan, hogy mi az Ő szerepük és mi a férfi szerepe? Talán arra várnak, hogy Brad Pitt vagy George Clooney felhívja őket telefonon és megdicsérje az új frizurájukat, amit a facebookon láthattak. Ez önző és túlságosan is "magabiztos" hozzáállás. Engedjük meg, hogy levadásszanak a férfiak.

 

 

Szerelmi 1x1: Válogatott kérdések és válaszok, amelyekre mindig is kíváncsi voltál

1. Mit találnak szexinek a férfiak?

Alapvetően minden férfi más-más stílust szeret. Ami az egyiknek bejön az a másik nem. Bizonyára sokáig tudnád sorolni, hogy mivel nem vagy elégedett önmagaddal kapcsolatban. Nyugodj meg, amit Te ma hibának látsz magadon, az egy férfinak pont tetszik és vonzónak találja.

Van viszont egy-két dolog, ami a legtöbb férfiaknak nagyon fontos: Tisztaság és ápoltság. Nemcsak a ruha, hanem a bőr, köröm, haj, arc szempontjából is.

2. Mikor hívjam fel a nőt az első randi után?

Az első alkalom után csak néhány nap múlva (második vagy harmadik napon) hívd fel. A lényeg, hogy ne siess azonnal, aznap vagy másnap felhívni, ugyanakkor túl sokat se várasd (4 vagy több nap). A nőben fontos fenntartani az érdeklődést egy bizonyos szinten. Ha felhívod, ne kezdj arról beszélni, hogy merre jártatok, mit csináltatok, mi történt, inkább köszönd meg a gyönyörű együttlétet, mond el, hogy jól érezted magad. Fontos, hogy ne tegyél említést az esetleges következő randiról, mert a nő így máris a következő hívásról kezd elmélkedni: Javasolt kb. két nap múlva felhívni és új randit kérni. Ha hétköznap hívod, akkor válaszd az ebédidőt (ilyenkor nem érzi magát kellemetlenül kollégái előtt) vagy este 7-9 között.

Még egy jó tanács: mikor leteszitek a telefont akkor hagyd, hogy Ő tegye ezt meg (nem sok nő szereti hallgatni a vonalbontás utáni foglalt jelzést). Inkább találj ki valami „bejött a főnök le kell tennem a telefont”, „mindjárt kezdődik a Szerelem a toronyban című kedvenc filmed a TV-ben” stb. Ami még nagyon fontos, hogy egy pozitív gondolattal kell befejezned a beszélgetést, például egy szép dicsérettel, bókkal stb.

3. Mi van akkor, ha több szexre vágyik a nő, mint a férfi?

Először is a nő ne azzal kezdje, hogy „beszélnünk kell”. Ha a férfiak ezt meghallják, akkor azonnal működésbe lép a védelmi rendszerük és onnantól kezdve nem lehet velük őszintén beszélni.

Sokkal inkább javasolt valami olyasmit mondani, mint „veled nem lehet betelni”, „mindig kívánlak”, „ha látlak vagy beszélek veled mindig csak arra tudok gondolni” stb. Ebből a „finom” jelzésből megérti, hogy mi az elvárás, és többségében hajlandó is lesz megfelelni ennek, mert tudja, hogy a nő kívánja és nem azt, hogy baj van.

Több szex

4. A férfiak a karcsú, vagy teltkarcsú nőket szeretik inkább?

A férfiak mindenevők. Minden típusú nőt szeretnek. Nincs olyan típus, aki valamelyik férfinak ne jönne be. Sőt gyakori, hogy egy férfi bár úgy gondolja, hogy csak egy bizonyos típust szeret azonban ha kellő alkalom nyílik rá, akkor teljesen más, akár az ellenkezőbe is teljesen szerelmes tud lenni.

5. A magas sarkú cipő tényleg bejön a férfiaknak?

Abszolút! Az egyik legszexisebb ruhadarabnak tartják. A férfiak meg vannak győződve róla, hogy a magas sarkú cipő szebbé, formásabbá teszi a női lábat és a nőiessé a járást. Nem véletlen, hogy számos erotikus filmben a meztelen nőn ott van a magas sarkú cipő.

6. Megkérdezhetem-e barátnőmtől, hogy megcsókolhatom-e?

Nem, nem, nem! Ha egy férfi engedélyt kér a csókra, az ellentétben áll mindennel, amit egy nő elvár egy férfitól. Igaz, ha mégis megkérdi, és a nőnek bejön a férfi, akkor nem mond nemet. A nők szeretik, ha a férfi dominál a kapcsolatukban. Nem pedig olyan után vágynak, aki engedélyt kér tőlük. Ezt azonban nem keverjük össze a durvasággal.

7. Mi a véleményük a férfiaknak arról nőről, aki iszik?

A férfiaknak alapvetően nem jön be, ha egy nő iszik (kivéve, ha az egyetemi buli után együtt mennek vele vissza a kollégiumba). Ha egy nő iszik valamit az teljesen rendben van. Ha egy nő egy kicsit „becsiccsent” és aranyosan mosolygós, csillogó szemű és fecsegő, az rendben van.

De ha a férfinak kell hazacipelni, vagy túl hangos, netán ordenárén viselkedik, kiteregeti a családi szennyest, nos az taszítja a férfiakat.

8. Fontos, hogy a nő szeresse a sportot?

Vannak férfiak, akiknek ez szempont a párválasztás során, azonban többnyire csak annyi az elvárás, hogyha a férfi meccset néz a tévében, vagy elmegy a haverokkal focizni akkor a nő ne zavarja és fogadja el ezt, mint hobbit.

Fontos: azért ne ülj le és und halálra magad a focimeccs nézés közben, hogy a kedvében járj. Ezt nem szeretik a férfiak, úgy érzik, hogy azért csinálja a nő, hogy utána kérhessen valamit.

9. Fontos,hogy a férfi is végezzen házimunkát?

Nem mondanám, hogy nem esne jól egy kis segítség a házimunkában. Ma már a házimunka nemcsak a nők privilégiuma, sőt örülnek ha párjuk besegít mondjuk a mosogatásba, porszívózásba vagy az örök sláger szemét kivitelben. Azonban fontos tudni, hogy a házimunka a nő birodalma, nem szeretik ha a férfi átveszi az irányítást. Szóval ha segíteni akarunk, akkor kérdezzük meg, hogy mit és hogyan és a nő mondja meg a feltételeket.

Ha azonban nem nagyon akaródzik a házimunka, akkor legalább kerüljük a „A fenébe, nincs tiszta pólóm…”, „Itt elfelejtettél pórszívózni…”, „Legközelebb inkább rendeljünk valamit vacsorára, mert ez…”, „Már megint hol van a félpár zoknim?” és ha hazamegyünk és levesszük a ruhánk akkor tegyük a helyére vagy a szennyestartóba, ne pedig szanaszét dobáljuk a lakásban, illetve legalább kérjük meg a nőt, hogy mossa ki a ruháinkat, ha már tényleg képtelenek vagyunk a mosógépen benyomni két gombot...

10. Mindig meg kell hallgatni a nőt?

A nők nem szeretik, ha egy férfi nem tud kérdéseket feltenni olyan témával kapcsolatban, amiről éppen beszélget a nővel. Ez többnyire azt az érzetet kelti a nőben, hogy a férfit nem is érdekli a téma.

Ugyanígy rendkívül idegesítőnek találják a nők, ha ugyan meghallgatják a mondanivalóját, de mindig rosszkor mondják rá, hogy „aha”, meg hogy „értem”, mert ez is azt mutatja, hogy a férfit nem érdekli, amit a nő mond. Ilyenkor helyesebb megoldás, ha inkább megmondja a férfi, hogy bár tudja, hogy fontos a téma, de most éppen nem tud rá figyelni, mert valamilyen dolga van és inkább javasol egy másik időpontot, amikor folytathatják a beszélgetést (jó ha nem napokat vagy heteket hanem órákat javaslunk).

Bár ez sem megy mindig zökkenőmentesen, de a nő legalább összességében értékeli az őszinteséget.

11. Igaz, hogy a nők csak többhónapos udvarlás után lépnek intim kapcsolatba?

Nem. Valójában, a nők többsége úgy gondolja, hogy a megismerkedés után már 7-10 nappal hajlandók ágyba bújni, feltéve, ha a férfi tetszik nekik. Továbbá ha egy férfi sokáig (2 hónapon túl) nem fordít figyelmet a kapcsolat szexuális összetevőjére, a nő hajlamos megszakítani ezt a kapcsolatot.

12. A nőknek a szexben mindig fontos a lelki kielégülés is?

Igaz, hogy a nők fogékonyabbak a romantikára. Többet is igénylik, de ma már a testiségnek is fontos szerepe van a szexuális életükben.  Manapság már gyakran előfordul, hogy mindössze csak testiségre vágynak, és ekkor az érzelmek jelentősen háttérbe szorulnak. Az sem ritka, ha pusztán fizikai kielégülés vágya hajtja őket.

13. Létezik az egyéjszakás női kaland?

Sok férfi azt hiszi, hogy a nő csak arra vágyik, hogy maga mellé láncolja a férfit azáltal, hogy saját ágyába csábítja. Ez ma már teljeséggel nem igaz.

Egyre többször tapasztalni, hogy egy nő képes úgy tekinteni egy férfiara, mint egy „szexuális-felüdülés” lehetőségre és egyáltalán nem igényel semmilyen folytatást az együttlét után.

14. A nők szeretik az orális szexet?

Ne kételkedj, alapvetően mindegyikük szereti, főleg ha ezek a gyengédségek rá vonatkoznak. Ha esetleg mégis visszautasító lenne, annak oka valószínűleg az lehet, hogy vagy szégyenlős, vagy az eddigi tapasztalatai sikertelenek voltak ezen a téren.

A férfi orális izgatását illetően az erkölcsi tabuk emelhetnek akadályokat, amelyeket csak szét lehet oszlatni. Ezen a területen is - mint általában a szexnél - nagyon fontos a gyengédség és a fokozatosság.

15. A férfiaknak jobban bejön a nő, ha tud főzni?

A férfiak többnyire jó néven veszik, ha egy nő tud főzni. Kiváltképp, ha jól tud főzni. Ha egy nő „csak” bombázó, akkor nem feltétlenül várják el. De ha már feleségül vesznek egy nőt, akkor az vagy tudjon főzni vagy fergeteges legyen a hálószobában. A kettő kombinációja pedig tuti siker:)

Szerelmi 1x1

16. A nők tényleg tudják, mikor hazudik a férfi?

Azt kell mondjam bizony létezik a nők híres hetedik érzéke. Főleg, ha hosszabb ideje vagytok együtt, akkor bámulatos pontossággal megérzi, ha nem mondasz igazat. Ugyanakkor persze gyakran előfordul az is, hogy a nő még akkor is összeesküvés elméleteket gyárt, mikor semmi oka rá, hisz igazat mondott a férfi.

A leghasznosabb, ha még a legapróbb dolgokban sem hazudsz (leszámítva a kegyes hazugságokat, mint „isteni volt ez a süti” és társai). Sok esetben a nők hajlamosak tesztelni a férfi szavahihetőségét, hogy igazat mond-e, és csak azután bíznak meg benne.

17. Kezelhető a női bizonytalanság?

A nők naponta több száz „bizonytalanság növelő” kommunikációt kapnak a médián keresztül. Meglát egy filmsztárt és rádöbben, hogy nem tökéletes a feneke vagy a combja vagy a haja vagy a szája vagy a foga vagy akármi. Sokszor ennek hangot is ad, rákérdez, hogy a férfi is látja-e a „hibát”.

Ez sajnos elkerülhetetlen. Ilyenkor a legjobb ha a férfi tudtára adja, hogy igenis dögös és igenis lázba hozza minden alkalommal. Ez igazándiból ad egy kis megnyugvást a nőnek, de örökre megoldást nem.

Hiba azt mondani, hogy „drágám ne foglalkozz ezzel”, vagy „ugyan már, az a másik nő úgyis csak egy buta liba”, vagy „valóban egy kicsit javíthatnál rajta”, vagy „hagyd, ő mégis csak egy sztár, aki abból él, hogy jól nézzen ki”, vagy „egyszer ő is megöregszik és csúnya lesz”. Szóval bíztasd, hogy egyáltalán nem is lehet látni a vélt hibáját, mert az nem is hiba és különben is ő annyira dögös és jól néz ki.

18. Megkérdezhetem a barátnőmtől, hogy hány pasija volt előttem?

Felesleges és nem is biztos, hogy örül a kérdésnek. Felesleges, mert a nők többsége szinte mindig hazudik az előző kapcsolatai számát illetően. Ha Te úgy állítod be magad, hogy idáig mindössze két két nagy románcod volt (egy régi és most Ő), akkor valószínűleg Ő el fog hallgatni egy párat.

Hasonló a helyzet akkor is, ha arról mesélsz, milyen intenzív volt a múltad, ilyenkor valószínűleg ő is megpróbál valamivel eldicsekedni, nehogy tapasztalatlannak hidd őt. Ha nem mondasz semmit, akkor valószínűleg ő sem fog mondani semmit, inkább másra tereli a szót. Végülis gondolj bele, ha igazán szereted, akkor valójában számít, hogy mi volt előtted? Amit semmiképp se tegyél: ne viccelődj a múltjával és főleg azzal, hogy mennyi barátja volt előtted.

19. Kibeszélik a férfiak a nőket?

Ha ő az Igazi, akkor nem! A férfiak közti beszélgetésben általában az aktuális partner, főleg ha az komoly kapcsolat, tabu témának számít. A férfiak nem szeretik, ha mások szexuális módon gondolnak a nőjükre. Azonban ha a nő csak alkalmi partner, akkor bizony kibeszélik.

20. Kibeszélik a nők a férfiakat?

Igen! Nem fecseg az összes barátnőjének össze-vissza, de abban biztos lehetsz, hogy a legbizalmasabb, legjobb barátnőinek elmesél minden részletet.

21. A férfiak miért nem tudnak örülni a meglepetésnek?

Ez így nem igaz. Kedvelik a férfiak a meglepetéseket, de a reakciójuk közel sem olyan, mint a nőké. Nem ugrálnak, nem tapsikolnak, nem sírnak, nem esnek hanyatt, mert a kedvesük meglepte egy ajándékkal, egy romantikus vacsorával vagy utazással. Ezt a férfiak nem tartják férfiasnak, így lettek társadalmilag nevelve.

22. Miért nem szeretnek a férfiak összebújni szex után?

Azért, mert keményen megdolgoztak és ezért kimelegedtek, leizzadtak, elfáradtak. Adni kell 2 percet, hogy lecsillapodjon és magától odabújik és beszélgetni fog.

23. A férfiak csak a nagy mellű nőket kívánják?

Ez teljeséggel hamis elgondolás. Bár a média gyakran úgy állítja be, hogy a nagy mellű hölgyek a párzásra legalkalmasabbak, azonban a férfiak inkább mindenevők. A férfinak egy formás fenék, vagy formás/hosszú láb, vagy hosszú/rövid haj, vagy egy szép szem, vagy egy érzéki száj, vagy egy ápolt kéz, vagy egy kellemes női hang stb. már elegendő, hogy kielégíthetetlen vágyat érezzen egy nő iránt.

Nehéz megmondani, hogy egy nőben éppen az adott pillanatban mit lát meg egy férfi, de egy valamit nem árt tudni: a férfiak a körülöttük lévő nőkről (munkatárs, barát, ismerős, szomszéd, osztálytárs) előbb-utóbb mindig fantáziál, mindig talál benne valami vonzót.